Jdi na obsah Jdi na menu
 

10. 9. 2006

 Sem nám můžete psát své připomínky, vkazy a pozvánky.

 

p7120007.jpg

 

Komentáře

Přehled komentářů

Klínovec

(Drťajs, 14. 1. 2010 12:25)

Ahoj lidi, kdo byste chtěli jet na tradiční ,,Velikonoční Klínovec" 3.-5.4. je zatím volný termín. Penzion ,,Krušný ráj" nocleh 200,- polopenze 130,- plná 200,-, nebo tradičně ,,Bouda"-Hynek Nácovský,180,-noc bez penze, pařící místnost ,,Márnice", možnost sudu. V tom prvním je přímo putyka a je to blíž ke Klínovci (,,Dámská", U zabitýho" atp) Doprava zpát. 300.- R.

Výstup na Závist

(Smrk, 8. 1. 2010 11:30)

Holahola přátelé! ;)

Jak jsem už předeslal v mailech přechozích...a jak jistě víte, proběhne letošní "Tradiční výstup na Závist" v sobotu 16.1. Vzhledem k tomu, že náš vlak-Posázavský Pacifik od letoška jezdí už i z Hlavního nádraží a budeme se scházet nejspíš po jednotlivých stanicích, nezvolil jsem žádné místo srazu...

Prostě se sejdeme ve vlaku (nejlépe v posledním vagóně), který ve směru na Čerčany vyjíždí z Hlavního nádraží v 10.59, z Vršovic (Zde nastoupíme s Marcelkou) v 11.04, Krče 11.10 a z Bráníka 11.15. Na Zbraslavi jsme v 11.25. Ze zastávky vyrazíme po zelené turistické značce podél Břežanského potoka k minizoo a Hálkově pomníku. Odtud až na vrchol keltského oppida Závist. Bližší info je pod odkazem! ;)

Odměnou za nastoupané převýšení nám bude krásný výhled a hospůdka s objednaným stolem, milou obsluhou a skvělou kuchyní! ;)
Hudební nástroje, chřestidla a dobrou náladu vemte sebou!

Ahooooj a těšíme se, Smrček! ;)

Info o Keltech na Závisti:
http://www.celticeurope.cz/view.php?cisloclanku=2004061002

Nostalgikům z předchozích ročníků:
http://smrcek.rajce.idnes.cz/Zavist_I_09/
http://smrcek.rajce.idnes.cz/Zavist_I_08/
http://smrcek.rajce.idnes.cz/Zavist_I_07/

Velikonoce 2010

(Kadylo, 30. 12. 2009 10:55)

Ahoj.



Měl bych námět na jednu akci – velikonoční Mastník. Luděk už ho jel a snad i někteří další ze Soulodíme.

Mastník je potok protékající Sedlčanami a vlévající se do Vltavy na Ostromeči. Každou velikonoční neděli se pořádá sjezd lodí ze Sedlčan buď do Radíče (cca 12 km) nebo až k ústí Mastníku do Vltavy (cca 20km). Hádám, že každým rokem jede cca 100 lodí. V Sedlčanech je vodní nádrž, která se o velikonoční neděli pro tento účel upouští, čímž hladina Mastníku dostatečně stoupne.

Mastník protéká nádhernou krajinou mezi lesy a skalami, teče rychle, ale bez záludností, asi 2 jezy, žádný průmysl. Srovnal bych to s úsekem Lužnice ze Suchdola do Majdalény, ale podstatně rychlejší a hezčí. Stupeň hádám WW2. Před sjezdem organizátoři proklestí cestu, takže žádné přenášení. Po cestě je několik obžestvovaček. Ze Sedlčan vyjíždějí i tzv. srandalodě, ale ty samozřejmě po cestě odpadnou. Nejvíc opilí na lodích bývají místní policajti.

Takže??



Kádylo

Hory na ůnor

(Drťajs, 8. 11. 2009 14:50)

Ahoj lidi,
pokud už plánujete hory, mám pro vás myslím skvělý tip, jedná se o termín 30.1.-6.2.2010 v penzionu Sokolovna v Českém Šumburku, asi 2km od Tanvaldu. V místě je sjezdovka, dále známá sjezdovka ,,Rejdice" je odtud asi 2,5km, nebo Tanvaldský špičák. Též je to kousek do Harrachova. A teď to nejlepší: cena za ubytování je 100kč na noc s vlastním spacákem nebo 200kč s povlečenim, penzion je bývalá sokolovna, je tam přímo hospoda v objektu, možnost snídaní, výborně vaří(byli jsme to s Jarkou už prozkoumat)Je tam tělocvična jako ,,pařná místnost", pokoje od 2do 6ti lůžkových. Pokud budete mít zájem, dejte rychle vědět, ať můžem nahlásit přibližný počet míst. Nemusí se přijet na celý týden, i když je to vítanější. Nekříží se s akcí,,HAJÍ"!!
Jak se tam dostat?
1)Možná hromadná doprava Sprinterem, cca 200kč zpát.
2)Autem, v Tanvaldu po hlavní na Harrachov, sledovat v pravo ceduli ,,Český Šumburk", podle ní do prava asi 2 km do kopce až uvidíte na pravo,,Sokolovna"
3)Vlakem do Tanvaldu a pak toutéž cestou asi 2km pěšky do kopce.
Roman

Květnice

(Míša, 15. 9. 2009 9:44)

Ahoooooj, máme zamluvený stůl v hospě Na Květnici na 18 hodinu 16.9. Přijďte, snad se vejdem!!! Jo a můžete mi potvrdit kdo přijdete?? Abych to případně zrušila, protože sama se tam budu bát ;))))))) Míša

BRAČ ???

(Drťajs, 3. 9. 2009 12:14)

ELBA, BRAČ, NEBO GARGANO?
Ahoj lidi,
taky vás šimrá takovej ten divnej pocit, že se blíží konec léta a s ním ta
neodvratná depka z Vánoc? Neděste se, nic takového! Pojeďme si léto
prodloužit na týden u moře třeba na některé z těchto známých krásných míst a
to ať už třeba s koly, či bez nich. Popisky Elba a Gargáno níže, u Brače by
se jednalo o trochu průzkumnou ale zato asi nejlevnější variantu. Jedná se o
ostrov v Jadranu, půl hoďky trajektem ze Splitu s kamennými městečky a
nejkrásnější oblázkovou pláží na Jadranu ,,Bol". Navrhuji termín 2-11.10.,
doprava mikrobusem Sprinter s vlekem na kola či bez něj, cena 1 kč
osoba/kilometr+zohlednění dálničních poplatků a trajektu. Ubytování v kempu,
vlastní stany. Např. u Elby by toto vše nemělo překročit 6-7000kč na osobu.
Jinak toto navrhuji na jaro 2010+ Kerkyra, která již byla na stránkách
zmíněna. Ahoj Roman.

Setkání na Žlutých Lázních

(Krokodýl, 17. 8. 2009 13:08)

Ahoj všichni,

jelikož je léto v plném proudu a prázdniny se blíží ke konci, dovolil bych si vás pozvat na neformální a nepovinné setkání bez kytar, jen tak na popovídání u piva či zmrzliny. Většinou jste se vrátili z dovolených nebo z vody a jste opět v pracovním procesu pod tou hnusnou klimatizací, tak pojďte prohodit pár slov na Žluté Lázně. Kdy? Tento čtvrtek v 18 hod. Sejdeme se u stánku, který je vlevo za vchodem u velké pánve se selskejma bramborama. Dá se tam v pohodě sedět pod slunečníkama a pro pivo je to kousek. Když se nám tam nebude líbit nebo tam bbude plno, můžeme se pak přemístit k jinému stánku dle libosti nebo relaxovat s pivíčkem na dece u řeky. Fantazii se mmeze nekladou, tak si můžete vzít i tu deku. Jinak pivo a veškeré občerstvení si můžete kupovat přese mne, mám kartu klubu Žlutých Lázní, na kterou mám 10 % slevu. Nic moc, ale lepší než drátem do voka za plnou :).

A kdo přijde, ten přijde....



Jelikož mi už definitivně kleknul domácí počítač s velkým adresářem, prosím Martinu o rozeslání všem ostatním.
A Lídu prosím o rozeslání tohoto mejlu lidem co byli v Norsku.

Dík, bez vás bych to nezvládl :).


Stránky Žlutých Lázní: http://www.o2zlutelazne.cz/ Vstup je zdarma a pivo si platí každý sám :).


Ivan

P.S. : Pro zvídavé - Proč toto setkání? Odpověď: Protože mám hroznou žízeň a šel bych se moc rád do Žlutých Lázní podívat, ale samotnému se mi tam nechce :). Tak proto, nic víc...tak mi s tím pomůžete, ne?

Babí léto na Vltavě

(Josef Petržílka, 14. 8. 2009 7:13)

Ahoj všichni, i když se znám jenom s některými, neboť jsem se Soulodíme byl zatím pouze na Ploučnici a Dunajci. Přicházím s následujícím námětem, mluvil jsem o něm i na Dunajci a zdálo se, že se líbí:
>
S partou, s níž jsem dříve vodu jezdil, jsme pořádali každoročně v první polovině září sjezd Vltavy z Vyšáku. Tento termín má následující výhody:
1.Voda je ještě teplá a je jí dost
2.Zcela na vodě chybí nejen lidský potěr, ale dokonce (a to je důležité), i učitelky, obé v té době spolehlivě zařezáva ve školách a školkách
3.Až na vzácné výjimky na vodě chybí individua, jedoucí vodu v životě poprvé a naposled
4.Kempy jsou ještě v provozu a jsou téměř prázdné a při troše štěstí se tam dá najít spoustu užitečných a někdy i cenných věcí, navíc zpěvem není nikdo rušen
5.Na pivo se nestojí fronty a výčepní si hostů zase váží, protože je jich málo
6.Nehrozí ani velká voda z jarního tání a na šlajsnách se nestojí fronty.

Nazvat bychom to mohli "Babí léto na Vltavě" (dámy nechť se neuráží a nechť si naivně myslí, že jenom kvůli pokročilému létu.

Termín navrhuji 11. až 13. září (samozřejmě letošního roku). Tam by se taky měl spotřebovat všechen zbylý alkoholový mok, aby se přes zimu nezdrcnul. Ale ten termín je jenom první návrh.

Jsou i návrhy jet o týden dříve, ale mohly by se jet oba.

Co vy na to???

Jinak se omlovám, že se neúčastním Bíliny.

Josef

Dunajec

(Drťajs, 29. 6. 2009 15:13)

Ahoj lidi, připomínám Dunajec od 18.do 25.7., start v Kroscienko nad Dunajcem asi 600km, krásná řeka přes N.P. Pieniny(známé ,,Plťe") potom ještě přesun na Hron nebo Hornád, podle nálady. Doprava možná Sprinterem, možno vzít i vlek na lodě, ale lepší jsou nafukovací. Cena za dopravu max. 1500kč na osobu, Roman

K fotkám z Ploučnice

(Jana, 24. 6. 2009 19:29)

Už mě nebaví odpovídat jednotlivě:-)
Pro všechny, kteří se diví fotkám s autem v příkopu.
Jeli jsme přes Mělník, je tam klikatá a ne moc široká silnice. Asi tu trasu všichni znáte...
Pršelo.
Řidička Felicie jela vyjímečně! trochu rychleji :-)
Byla tam prudší levotočivá zatáčka :-(.
Mokrá silnice,
auto naložené loděma,
Smyk řidička zvládla bravurně, ale těžké auto se setrvačností a odstředivou silou jaksi přesunulo do stráně vpravo :-)
Na střechu se naštěstí neotočilo.
A přivolaní kamarádi trošku zatlačili , trošku pomohli - hlavně Roman -tímto ještě 1x děkuji !! :-)
a někteří horečně fotili - taky pěkně děkuji :-) ještě si to vyřídíme ! :-))
a jelo se dál !
Toť vše. Howgh.
Všichni jsou v pořádku
a auto je pro jistotu na prohlídce zda si neublížilo :-))

Pa
váš Gábik :-P


PS: Všem, kteří se ptají přepošlete :-)) díky :-)

Ploučnice

(Drťajs, 31. 5. 2009 19:11)

Drťajzovo zvadlo:

........aneb „Ploučnický masakr motorovou pilou“ ....

Severočeská říčka Ploučnice nám před lety učarovala hlavně svým krásným okolím a dostatkem vhodných „pařících míst“ po svých březích. Má však jednu velkou vadu na kráse a tou jsou časté padlé klády přes její tok, pod kterými projedou jen gymnasté nikoliv já a podobní zkušenostmi obalení vodáci. Ale vada, která jde odstranit = žádná vada. Rozhodl jsem se skoncovat jednou provždy s tímto stavem a potěšit tak jistě i ostatní vodáky. Vždyť můj největší životní sen je udělat něco, za co mně jednou budou chválit - a toto je příležitost!! Naučím to zbytečné dřevo mňoukat pomocí motorové pily!! Tímto vás samozřejmě srdečně zvu na tuto velkolepou akci, již se zúčastní i cyklisté ze spřáteleného TOK-BIKE, a možná i z jiných klubů...Start 20.6. v Novinách pod Ralskem pod říčním tunelem, který je možno taky projet, možno přijet už 19. 6.Sprinter odjíždí již v pátek v 18 hod z Prahy a jede se za každého počasí.

AHOJ Roman (Drťajs)

Pařby 09

(Drťajs, 4. 5. 2009 23:07)

Ahoj lidi, připomínám tradiční akci Tábor-hospoda u Ježka se splutím Lužnice+táborské jezy a cyklo po okolí, která proběhne 15.-17.5. stany, možno i v penzionu za 350.- dále Koňopeč 23.5. ale ne v dolních Počernicích, pokud se podaří domluvit ,,U Pigiho" v Radotíně u Berounky a pak možná ,,Ploučnice", nebo ,,Ohře" s Astro-klubem 29.-31.5.Roman

Akce Norsko

(Jan Boleslavský, 17. 4. 2009 16:03)

To je na světě krásných míst. Velké cestovní kanceláře nám nabízejí spoustu "profláknutých" destinací, kde je to hlava na hlavě, samý turista a přitom ta místa zdaleka nenabízejí takový krásný pohled na krajinu a celkový zážitek. A přitom projet se takovou krásnou krajinou, potkat pasoucí se krávy, píchnout v pustině kolo, spát v přírodě - co může být hezčího?

kontakt

(Růžena Karlíková, 1. 4. 2009 14:02)

V případě zájmu o další informace na cykloturistiku Rakousko:ruzenakarlikova@centrum.cz

cykloturistika Rakousko

(Růžena Karlíková, 1. 4. 2009 13:58)

Ahoj, nemáte-li ještě program na víkend 7.-10.5.2009, tak máme ještě volná místa na cyklovýlet do Rakouska.Oblast Goisern,Bad Ischl apod.
Kapacita ubytovny 15 lidí, je nás zatím 8.
Při obsazení 15ti lůžek cena 30EUR za pobyt/osoba.
Doprava vlastní,možnost vaření nebo dokoupení stravy ve vedlejším penzionu.
Kdo by měl zájem, tak se ozvěte, pošlu foto a další informace
Růžena

Cyklorevoluce

(Drťajs, 26. 2. 2009 19:07)

Ahoj lidi a cyklisté zvlášť (tedy v podstatě až na drobné, ale zato výrazné výjimky, všichni)
Jak jistě víte i z historie apod., tak každá krize přináší revoluci. Zde se ale jedná zatím o revoluci v přepravě jízdních kol. Rekreační cyklistika je stále populárnější a kola stále dražší a sofistikovanější. Jejich přeprava je ale noční můrou jak cyklistů samých, tak i různých dopravců. Jistě mnohým nemusím připomínat dobrodružství s různými těmi lyžinami, držáky, úchyty, dekami na proložení.... a po cestě se vždy něco ,,vymrší", výsledkem jsou obroušené duralové rámy, odřená sedla, rozštelované přehazovačky apod. Tak s tím je jednou provždy konec!!Nyní přichází zcela revoluční metoda- ULOŽTE SVÉ KOLO DO POUZDRA JAKO HUDEBNÍ NÁSTROJ!!! Samozřejmě, různá pouzdra pro, hlavně leteckou přepravu byla již vyrobena, ale do těch se musí kolo stejně rozebírat a jednotlivé části zvlášť balit. Zde se jedná o pouzdro, do kterého kolo před přepravou uložíte celé a po přepravě je okamžitě připraveno k jízdě. Jediný úkon, který musíte udělat-povolit imbusem řidítka a stočit je do vodorovné polohy s rámem kola. Doporučuje se ještě sundat pedály, což je u starších kol problematické a není to zas tak nutné, stačí na ně navléknout staré ponožky. A teď prosím omluvte pár, pro mně nezvyklých, strohých technických informací:
Jedná se o pouzdro o rozměrech zhruba 180*110*20cm, tedy délka a výška standartního horského kola, vyrobeného ze stejného materiálu jako pouzdro na kytary ve 2 vrstvách proůložené molitanem o síle 0,5 až 1 cm. tedy kolo je v něm dokonale chráněno proti oděru a čáatečně i proti dešti. Lze vyrobit též plně nepromokavá pouzdra s igelitovou vložkou, nebo tyto opatřit 100% impregnací. Je možno vyrobit též zjednodušené vaky podobných rozměrů na pouhé navléknutí na kolo sezhora, ze stejného principu materiálu. Pouzdra a vaky jsou určeny hlavně pro přepravu kol na ložné ploše dodávkového, nákladního automobilu a pick-upu a na ložné ploše přívěsu za os. automobil, autobus, nebo na zadní liště obytného nebo dodávkového auta. Též i pro jednotlivce, kteří používají k přepravě kol přívěs. Zde se mohou nakládat na stojato nebo na dél bez dalšího zajišťování, popř. pouze gumicukem. Pouzdra a vaky mohou mít ještě další využití jako podložka k sezení u ohně ,na trávě, na spaní,,pod širákem" apod. Kolo lze vložit do pouzdra i s veškerým příslušenstvím-brašny, blatníky, pumpička, aniž by se něco ztratilo.V případě zájmu se ozvěte, předvedu, R.

Putyka

(Drťajs, 25. 2. 2009 12:27)

Ahoj lidi, což takhle dát si sraz v nové putyce ,,U Pata a Mata" v Jesenici na staré Benešovské v pátek 27.2. večer, kytary vítány a i odměňovány(panáky atp..)dobré a levné jídlo a pivo Plzeň 12 22.-(!),Gambrinus a kozel 10 19.- Kč,jezdí tam autobus 300 něco z Budějárny, i noční,zastávka přímo před hospodou se jmenuje ,,Bytovky", možnost rozvozu, přijďte hlavně ti, kdož by měli zájem o plavbu lodí kolem Jonských ostrovů zač. června,přijde tam kapitán. Ahoj, Roman

Přání k narozeninám

(Martínek, 17. 11. 2008 10:53)

Milý tatínku,přejeme Ti i s maminkou hezké narozeniny.Prosím vzpomeň si občas na mne :-)
Tvůj Martínek
http://album.volny.cz/zlaticko2007

EXTRA SUP

(Drťajs, 16. 11. 2008 10:10)

Ahoj lidi,
tak tu máme opět takovéto,no,řekněme,,zvláštní období", kdy se člověk občas sníží i k takové blbosti, jako je zapnutí televize....Ale věřte, že všechno špatný jednou skončí(tedy doufám, že ne i s tím dobrým),připomenout to má akce ,,EXTRA SUP", 20.12, která je zároveň oslavou tzv. zimního slunovratu, tedy období,kdy se k nám slunce začne vracet.Potom sice párkrát ještě provětrají naše peněženky a také nervy uměle zasněžené svahy našich hor, ale pak už se stanou nedílnými společníky na našich cestách za setkáním a pařbou zase kola, lodě, motorové pily, děvčata,stany,buřty,fernet atp... TEDY NEZAPOMEŇTE!! EXTRA SUP 20.12. v 19:00 U SUPA, Na Čečeličce, R.

Svatý Martin

(Kája, 11. 11. 2008 17:39)

Dnes má svátek Martínek - syn Drtajse :-) . Přejeme mnoho štěstí a zdraví nejen jemu ale i jeho mámě Martině.